Здраве и красота

Бани от липа за отслабване

Наднорменото тегло е един от най-сериозните глобални проблеми. Все повече хора търсят ефикасни методи за отслабване, по възможност леки и приятни, които същевременно да им доставят и удоволствие. А баните с липа като средство за отслабване, отговарят на всички тези критерии за лекота, ефикасност и удоволствие.
Как въздейства върху организма липовата вана за отслабване?

Самият метод се основава на силно патогенните и укрепващи целия организъм свойства на липовия цвят. Още в древността за него се говори като за един мощен лек срещу редица заболявания, а също така и като за силен имуностимулатор, който освен всичко друго, нормализира и вътрешните метаболни процеси в тялото.

Наскоро учените направиха откритие, с което тотално поставиха липовия цвят на върха на пирамидата от билки, спомагащи за лесното и ефикасно отслабване. Стана ясно, че баните с липов цвят са изключително ефективни, почти толкова, колкото е и популярната баня с горчица (пак за отслабване), но без типичните за последната странични ефекти като алергии и раздразнение на кожата.

С приемането на вана от липов цвят се стимулира процесът по отделяне на пот, а с това се задейства и бързото премахване на токсини и шлаки от тялото. Същевременно липовата баня подобрява и кръвообращението, ускорява храносмилането, активизира процеса по горене на мазнини. С потта от организма излизат и всички други излишни течности, причиняващи подуване. Не на последно място, ваните спомагат и на общото състояние на кожата, като я правят по-еластична и стегната.

За да си приготвите такава вана за отслабване, трябва да добавите към 2.5 литра вряла вода 150 грама липов цвят (може и корени, и листа). След като сместа кипне, я излейте във ваната за един час, след което ще може да се насладите на процедурата. Не трябва обаче да я правите по-рано от час и половина след хранене.

В заключение: ваните с липов цвят не само че получават чудесни отзиви от страна на хората, борещи се с излишните килограми, но и дават виден козметичен ефект, като например нормализиране на кожата. Кожата, както е известно, силно се отпуска при рязкото отслабване, така че с ваната можете да пропуснете този неприятен ефект от своята диета. Също така се подобрява сънят и се ускорява метаболизмът на организма.

Разбира се, само с липова вана не се извайва перфектна фигура. За нея ще трябва да инвестирате още: здравословен хранителен режим, спорт, търпение. Няма спор обаче, че методът с ваната ще направи този дълъг процес към мечтаното тегло доста по-приятен.