Дом и семейство

Важни стъпки при избора на интериорни врати за дома ви

 

Предстои ви да направите избор на интериорни врати за дома ви? Чувствате се объркани заради огромния избор на фирми, материали, цветове и модели интериорни врати? С тази статия ще се опитам да разсея тези притеснения у вас и да ви помогна да направите най-добрия избор за вашия дом.

 

 

Избор на фирма

 

 

Първото и най-важно нещо е да се спрете на фирма-изпълнител. Моят съвет е да направите старателно проучване и да проверите мненията във форумите по отношение на това дали фирмата е коректна, дали спазва срокове, дали предлага отлично качество на приемливи цени.

Опитайте се да сведете избора си до 2, максимум 3 фирми за изработка и монтаж на интериорни врати, след което направете запитване в сайта им (или по имейл). На този етап от проучването ви, бюджетът най-вероятно ще бъде ключов фактор.

 

 

Преди две години, когато бях изправена пред същия избор, екипът на Rhino Systems подходи с много внимание към моето запитване за оферта, което пък изигра водеща роля да се спра на тях като фирма.

 

 

Взимане на ТОЧНИ мерки

 

 

Междувременно, преди да се спрете окончателно на фирма, вземете мерки (ако считате, че може да се справите сами).

Съвет: Препоръчително е да мерите върху старите врати от средата на единия до средата на другия перваз.

 

 

Избор на модели

 

 

Изборът на модели интериорни врати зависи пряко от цялостния дизайн в дома ви, както и от количеството естествена светлина. Какво имам предвид ли? Ако апартаментът ви е по-тъмен, а вие искате да осигурите повече светлина и простор, изберете интериорни врати с повече стъкло.

Те могат да бъдат съчетани с такива без стъкло, за да се получи модернистичен и разчупен дизайн.

 

 

Избор на материали

 

 

Що се отнася до този аспект, съветвам ви да не правите компромис по отношение на материалите.

Обърнете внимание и на покритието, което също има значение за по-дългия живот на интериорните врати. То може да бъде PVC, PP-ламинат или покритие от декоративни дървесни частици, което е от най-висок клас.

 

 

Избор на цветове

 

 

Добри новини – в днешно време има огромно разнообразие от цветове. Ключово е да се спрете на такива, които пасват на останалата част на обзавеждането ви.

Съвет: Интериорните дизайнери съветват да има контраст между подовата настилка и вратите в дома. По мое мнение, светъл под и тъмни врати е доста стилна комбинация.

 

 

Надявам се да съм ви била полезна! Успех при избора на интериорни врати за дома ви!