Здраве и красота

Здраве и красота на кожата

Лятото е сезонът, който ви дава възможността да покажете естествената красота, на кожата си, с която природата ви е дарила. За да я поддържате тази красота, трябва да полагате извести усилия, свързани с почистване, тонизиране хидратиране и др. Много важно за кожата е доброто ексфолиране. Ето и важното за ексфолирането, за да можете всеки ден да преоткривате удоволствието, което ви носи красивата и здрава кожа.

Обикновено около 30 – 35 дни след образуването си новите клетки достигат повърхността на кожата, превръщат се в рогови люспи, след което започват да падат. Това е естественият процес, чрез който кожата се излющва. Ексфолиране и пилинг са термини, които се използват за продукти и процедури, които подпомагат този процес на естествена загуба на мъртвите кожни клетки. Пилингът е процедура, при която чрез прилагане на плодови киселини или трихлороцетна киселина се постига отмахване на роговите люспи от повърхността. Прекалено грубата аксфолиране обаче, биха могло да нарани вашата кожата, като премахне и клетки, които все още не са готови за естественото си отпадане.

Премахването на мъртвите кожни клетки е наложително, тъй като разкрива свежи и нови клетки, които се намират отдолу. Ексфолирането е важен фактор за освобождаването на кожата от мъртвите и заразени с бактерии клетки.Ако те не бъдат премахнати естествено или чрез процедура, замърсяват кожата, състаряват я и нейният блясък се губи.

Ефекта от ексфолирането е една по – млада, по – свежа, по – гладка кожа с изравнен тен. Дерматологични изследвания показват, че ексфолирането стимулира прозвеждането на калоген и по този начин помага за повишаване на еластичността. Качествените ексфолианти предпазват от появата на комедони, подпомагат по – лесното абсорбиране на кремове и други продукти и дава т възможност за равномерно нанасяне на козметичните средства.

Ексфолирането е важна процедува, която ще спомогне за запазване на здравината, еластичността и на кожата и ще разкрие нейната пълна красота. Избирайте качествени продукти и се грижете редовно за вашата природна даденост.