Здраве и красота

Здраве и красота с Алое Вера

В днешно време пазарът е препълнен с кремове и лосиони, които са специализирани за нощно употреба, за дневна употреба, за нормално кожа, за мазна кора и др. Тези кремове обаче, съдържат много изкуствени химикали, които сякаш повече вредят, отколкото помагат. Ето защо все повече хора се обръщат към природните продукти, за да се погрижат за цялостното си здраве и красота. Алое Вера е растение, което с изключителните си качества подобрява цялостния вид и здравина на вашата кожа по естествен път. Тя ечудо, идващо направо от природата.
Историята на растението Алое Вера е открита от Джордж Ебърс в древен египетски папирус, представляващ сборник с билкови рецепти. То е било използвано и в древнокитайската и древноиндийската медицина. Легендата разказва, че Аристотел убеждава Александър Велики да превземе остров Сокотра в Индийския океан, защото там растяло алое, което било необходимо за лечение на ранените войни. Египетските владетелки Нефертити и Клеопатра оценявали високо алоето като средство за разкрасяване, тъй като в древността здравето и красотата били много по-тясно свързани, отколкото са днес.
В листата от Алое се съдържа главно вода, като всички му полезни съставки са побрани едва в 1%.В този 1% обаче, има 80 елемента, в кито се изразяват ползите от  Алоето (витамини, ензими, антрахинони, сапонини, аминокиселини, полизахариди, т.н.), толкова значими. Съставките на Алое убиват бактерии и вируси и по този начин стимулират имунната система на човека и й помагат да пребори патогените. Алое, също има и много антиоксиданти и може да улавя свободните радикали вътре и извън клетките, което пък от своя страна спомага в борбата със стареенето на кожата.
Които са използвали гела от Алое Вера знаят, че Алоето е растение, която видимо подобрява нашето здраве. Не напразно Алоето още от векове е наречено чудодейно и редица исторически личности като  Александър Велики и Клеопатра, които са всеизвестни със своята красота, величие и мощ .