За дететоСвободно време

Игри за вашето дете, който да практикува у дома

Навън времето е много лошо, а вие сте у дома с децата, енергични и готови за забавления. Сигурно си представяте как всички се блъскат за ред на компютъра, спорове кое детско да се гледа по телевизията или как децата обръщат къщата, тичайки навсякъде.Но ние ще ви помогнем да реализирате един друг възможен сценарий. Да, това може да е един прекрасен ден, с много добро настроение и игри у дома, в които всички заедно да вземат участие. Ето и няколко лесни идеи и то само с неща, които може да откриете във вашия дом.

 

Рисуването с всякакви материали и щампи винаги забавно, както за децата, така и за вас. Защо всеки не се опита да нарисува свое произведение или пък се постарайте да направите една голяма семейна картина.За да направите това са ви нужни само няколко листа хартия, бои и малко въображение. Може да използвате всякакви спомагателни материали, като кухненска решетка, цедка, пластмасови чаши, гъби за миене, мрежи и какво ли още не, които да направят вашето произведение неповторимо. Получават се изключително интересни ефекти, когато върху тях нанесете слой боя и отпечатате върху лист.

 

Чудесни печати пък, се получават от изрязан картоф. Разрежете един суров картоф на две половини и гравирайте с нож повърхността му с най-различни форми. Топнете в боя и вижте какво ще се получи върху листа. Също така може и да изрежете по- дебели колелца от картоф, като по стените им издълбаете различни форми. Пробийте дупка в средата и нанижете колелцата на клечка за зъби или шиш за месо. Когато ги търкате по хартията, ще се получат интересни декоративни ленти.

 

В творческият процес можете да включите и каквито искате други материали. Можете дори да опитате да рисувате със затворени очи по насоки на един от вас? Възможностите са безгранични. Важното е единствено да има добро настроение!Не забравяйте да снимате, защото това са незабравими моменти, на които след време ще се смеете!