Дом и семейство

Избор на цвят за мека мебел

За да се стигне до избора на цвят за мека мебел е нужно да се разгледат много възможности, защото всеки един детайл оказва влияние при формирането на интериорния дизайн.

Всеки човек има свое лично предпочитание за това как да изглежда неговата стая или жилище, но все пак не препоръчваме да боядисвате стените си в тъмен цвят или да поставяте огромни тъмни тапети с принтове. Освен, че стаята става по-тъмна и „по-тясна”, то след това ще имате голяма главоболие с комбинирането на цветове. Заложете на светлите цветове, най-вече бялото, защото този избор ви гарантира по-голяма вариативност при избора на цвят за мека мебел. Отражението на светлината също може да окаже влияние, но не залагайте на пердета, които са демоде. Те само ще скриват потенциала, който се крие във вашата стая. Цветът на пода също може да има значение, но там не е толкова фатално, ако използвате по-тъмно кафяво например. Така с по-светъл цвят мебели ще направите, така че всичко в стая да изпъква.

 

Правилният избор е този, който сами направим

 

Това, че се колебаете какъв цвят да са вашите мебели, не означава, че трябва да изключите мнението си от уравнението и да се доверите на чужд съвет. Започнете с любимите си цветове и, ако някой от тях пасва на останалата част от атмосферата, то заложете на него. Меката мебел може да бъде в различни цветове стига естетически да изглежда добре.

Има вариант, в който използвате цветови диапазон, в който налагате определени цветове и търсете най-добрите цветови комбинации за вас и вашата стая. Чрез коригиране на нюансите ще може да докарате точно този цвят, който желаете. Останалото е много лесно, отивате до най-близкия магазин за мека мебел и поръчвате точно този цвят, който сте си харесали. Това може леко да оскъпи цената, но важно е вие да се чувствате добре, когато влезете във вашия дом.

Автор: webselo.com