Дом и семейство

Какви цветове да изберете за обзавеждането на вашата кухня

Кухня, която не само е удобна и функционална за готвене, но и изглежда стилна и модерна, е мечтата на всяка домакиня. През последните години тенденцията е красивите и добре обзаведени кухни да се превръщат в сърцето на дома, където с готовност се събират семейство и приятели. Разнообразното предлагане на обзавеждане за кухня прави все по-лесна задачата да открием точно това, което ни е необходимо и отговаря най-пълноценно на естетическите ни представи. Добрата идея е, че много модели шкафове и плотове за кухня се предлагат в различни цветове, така че да можете да обзаведете вашето пространство точно по вкуса си.

Цветовете, които са най-подходящи за интериора на кухня

За обзавеждането на вашата кухня най-добре е да се насочите към цветове, които ви карат да се чувствате щастливи и заредени с позитивна енергия. Сред любимите си нюанси ще започвате и завършвате с настроение всеки свой ден.

Кухня, обзаведена в зелено, е идеалното място за приготвяне на вкусна и здравословна храна

Това е нюанс, който се асоциира с позитивните емоции и благотворната енергия. Кухни, чиито интериор е в зелено, създават усещане за уют, комфорт и защитеност. Може да съчетаете по-светли и по-тъмни тонове, за да постигнете по-интересно и характерно пространство. Сред най-популярните варианти в зелената гама е цветът авокадо, който се съчетава успешно с бяло, абанос или ярки акценти.

Жълтото е смело е слънчево цветово решение за обзавеждане на кухня

Всички кухни, чиито интериор е в жълто, създават усещане за щастие и жизнерадост. Всяка сутрин, която започва във вашата кухня в жълто, ще ви зарежда с позитивна енергия и вдъхновение за успехи. Според анализатори, жълтото е цвят, който възбужда апетита, което го прави особено подходящ за интериора на кухни.

Съчетанието между бяло и синьо е класическо решение, което ще освежи обзавеждането на всяка кухня

Комбинацията от бяло и синьо носи средиземноморски полъх в интериора на всяка кухня. Ако сте влюбени в морето и пътешествията и целогодишно мечтаете за ваканции в екзотични кътчета, то това са вашите цветове. Няма как да не започвате деня си с усмивка, когато пиете кафето си във вашата кухня, обзаведена в бяло и синьо.

Топлите и земни тонове придават уют на всички кухни

Тези цветове са идеални за стилно, класическо обзавеждане на кухня. Различни нюанси на шоколадово, винено, маслено зелено и охра ще придадат мекота, финес и уют на помещението, в което ще се чувствате комфортно през всички сезони.

Доброто осветление е важно за всяка кухня, за да изглежда приветлива и удобна

Независимо дали ще изберете по-ярки, неутрални или по-тъмни тонове за вашата кухня, дали ще заложите на класически или смели цветове, най-важно е помещението да е добре осветено, за да изглежда просторно и приветливо. Осигурете оптимално количество дневна светлина, добавете и допълнително осветление където се налага, поставете симпатични свещи по открити рафтове и на къта за хранене. Така ще придадете още повече уют на вашата кухня и ще си гарантирате много приятни мигове в нея заедно със семейството и най-близките приятели.