Зона за мъже

Как да изградите мускулатура

Винаги сте искали да влезете в клуба на големите момчета, които могат да се похвалят с здрава мускулатура, изградена единствено с тренировки и правилен хранителен режим? Тогава тази статия е точно за вас. В нея ще откриете полезни съвети за това как да сбъднете тази ваша мечта.
Една популярна поговорка гласи: “Храната е най – добрият лек.” В бодибилдинга девизът е малко променен: “Храната е най – добрият суплемент, но ако знаеш с какво, кога и по колко да се храниш.”

 

При определени условия храната може да притежава силен, подобен на лекарство, ефект върху тялото. Какво ние консумираме и кога, може да окаже дълбоко въздействие върху анаболните и катаболни процеси в организма, химията на мозъка, нивото на енергията, качеството на съня и върху капацитета на мускулния растеж. дори общо практикуващите лекари и учени започват да осъзнават и проучват колко силен може да бъде въпросния ефект.

 

Под “храна” ние разбираме комплекс от неща включително водата и хранителните добавки. Това, което ние приемаме съдържа в състава си макросъставки – протеини, въглехидрати и мазнини – и микросъставки – витамини, минерали и редки химични елементи, които оказват влияние на организма по много и различни начини.

 

Така например храната, която консумираме контролира нивата на инсулина. Водата играе главна роля в процесите, свързани с обмяната на веществата, имунитета и издръжливостта, възстановяването и растежа. Инвестицията в по-добрата храна си заслужава, тъй като следствията, които оказва върху организма я оправдават.
Трябва да се научим как да извличаме най – много от храната, която консумираме, ако искаме да достигнем своя генетично заложеният ни потенциал. Ключово е да се усвоят основните правила за хранене, за да имате успех в изграждането на мускулатура, която да задоволи вашите лични желания.
Ето защо трябва да се спазва стриктен хранителен режим за това кога и как да се храним, като също толкова важно е да го правим и в спокойна атмосфера.