Мода

Как да съставим базов гардероб

Когато съставяме базовия си гардероб трябва да изхождаме от своя начин на живот. Например, ако сте млада майка по майчинство за вас базовия гардероб се състои от дънки, тениски и кецове – те са ядрото на вашия гардероб.
Тук ще отбележим най-важните базови дрехи за съвременната жена, независимо къде и какво работи, на основата на които тя ще може да прави разнообразни съчетания според мястото за където се облича.

Вечерна рокля
Ако търсите базова рокля, която ще ви служи дълго, то изберете рокля в някой от следните цветове: черна, бежова или телесен цвят, червена, тъмно синя. Тези цветове не се влияят от модата и са винаги актуални за вечерен тоалет. Единствената уговорка е, че червеният цвят се запомня преди всички. От една страна ще бъдете ефектна и отличаваща се, но от друга – при второто обличане вече всички ще са я виждали. Не забравяйте, че рокля се купува не за един повод.

права рокляПрава рокля
Правата рокля е винаги подходяща за офис облекло, ресторант или посещение на театър. От една страна правата рокля подчертава фигурата, а от друга прави това много деликатно, без да подчертава недостатъците. За офиса, на бизнес-среща или преговори това е визуално по-подходящият вариант от костюм с панталон.

Права пола
Заради своята дължина до коляното и изчистената линия тя изглежда едновременно сексуално и изтънчено. Този модел пола е синоним на женственост и стил. Тя може да послужи за основа на много комбинации за активно работещите жени.

Жилетка
Това е една универсална дреха за преходните сезони, която се съчетава с дънки, клинове, класически панталони или рокли. Подходящите модели могат да коригират фигурата.

Колие
Понякога колието като аксесоар може да създаде целия образ. Дори обикновени дрехи от средния ценови клас, но подходящо съчетани с красиво колие ще ви направят да изглеждате елегантно и ефектно.

Кашмирен пуловер
Качественият кашмирен пуловер се съчетава с почти всичко, но освен това създава усещане за разкош, благодарение на своята материя и плетка.

Чанта – с една и съща чанта можете да носите както права рокля, така и права до коляното пола, дънки и пуловер, сако, риза и т.н. Скъпата и качествена чанта ще направи всеки тоалет да изглежда елегантен и скъп.

Тренч /шлифер/ – едновременно елегантен и свободен. Той създава загадъчен образ с елегантна рокля или с пола, но за ежедневието може да се съчетава с дънки или панталон, включително и изтрити, а също така и с кожен клин.

Сако – една от базовите дрехи за всеки гардероб. Съчетава се с рокли, поли и панталони, дънки.

Пуловер с едра плетка.
От една страна много удобна дреха, топла и подходяща за свободното време. От друга – пуловерът може да промени излъчването на всеки комплект: съчетан с риза и дънки, или с пола и спортни обувки.

Обувки на ток
Обувките на ток зрително удължават бедрата, правят фигурата по-стройна. С тях вие ставате по-висока, а това значи и по-стройна. И ви дават увереност в себе си.

Сако в стил Chanel
Олицетворение на елегантност и френски стил. Освен това сакото в стил Chanel се съчетава с всички дрехи в гардероба ви.

Клъч – може да бъде с всякакви размери, форма, материал.

Дънки – Няма значение цената и марката, важното е как ви стоят.

Рокля с прехвърляне – подчертава женската фигура на правилните места, и прикрива нейните несъвършенства. Не прилепва по тялото, а акцентира на извивките на тялото. Удобна дреха за всеки сезон.

Кожено яке
Винаги ще бъде актуално. Особено са интересни якетата изработени от контрастни материали.