Дом и семейство

Как лесно да направим дома си по-красив

Не всеки има късмета да притежава широк и просторен дом,но всеки може да приложи тези лесни трикове и да направи своето жилище си по-красиво и уютно.

 

Ако стаите в дома ви са прекалено малки, използвайте килими на райета, които да постелите на пода . Чрез тази зрителна измама ще разширявате пространството. Ако пък сте почитатели на по-цветното обзавеждане, а не ви се иска да пребоядисвате стените или да лепите тапети, може да постигнете разнообразни цветови нюанси с помощта на осветлението.

 

Ако се нуждаете от повече пространство за съхранение на вещите, използвайте места като стени и дори тавани, като ги „уплътнявате“ със съответния брой шкафове и скринове. Редувайте височините на шкафовете или разнообразете с етажерки, за да не изглеждат стаите претрупани. Най-добре е ако имате възможност да вградите част от шкафовете, ако и те самите позволяват разбира се.

 

Можете да направите помещението да изглежда визуално по-високо, ако поставите на прозорците щори или завеси на вертикални шарки. Шкафовете за тази цел трябва да са по-високи и тесни, а меката мебел – по-компактна. Ако имате козирки ги монтирайте максимално високо.

 

Ако в стаята има тъмен ъгъл, който визуално намалява пространството, може да поставите голямо огледало там, което ще отрази светлината, идваща от прозорците и ще разшири помещението.

 

В случа, че помещението е по-просторно, не слагайте прекалено малки и дребни аксесоари, които ще се изгубят и ще оставят впечатление за разхвърляност. Препоръчително е да разположете няколко по-големи предмета, като ваза, картина или статуетка, които да изпълнят пространството.

 

Черно-белите снимки придават страхотен стил и чар на обзавеждането. Поставете ги в различни по форма и размери рамки и ги окачете на една от стените. Колкото по-хаотично то направите, толкова по-красиво ще изглежда.
Тези лесни съвети за подбор на обзавеждане ще ви помогнат да декорирате помещенията си в съответствие с техните размери. Оптичните илюзии и играта със светлина и размери непременно ще направят дома ви по-красив и уютен.