Дом и семейство

Комбинирана пералня със сушилня – Предимства и недостатъци

Питали ли сте се кое е по-добро за домакинството – универсална техника, способна да изпълнява различни задачи или специализирано устройство за всяка отделна дейност?

Изправени пред съвременните технологии за дома много домакини се колебаят кое е по-удачно пералня със сушилня в едно, или двете техники поотделно (повече за избора на пералня със сушилня в Elis.bg).

АристонПредимствата на комбинирания уред са много. Да започнем от факта, че ако някога са ни трябвали няколко домакински уреда – печка, пералня и хладилник, то днес нещата далеч не стоят така.

В момента списъкът на електрическите домашни помощници може да заеме цялата страница. Напълно обяснимо е защо много хора се опитват да намерят начин да си осигурят прилично ниво на комфорт, без да навредят на свободното пространство.

Пералните машини 2в1 не се появяват случайно. Идеята около създаване на подобно устройство е да спести пространства в малкия дом. Друго сериозно предимство е намаляването на влагата в помещенията.

Основната разлика в дизайна на конвенционалните и комбинираните модели е наличието на втори нагревател, предназначен за отопление на въздуха. Той значително покачва разхода на електричество, но не за сметка на комфорта.

Машината за пране и сушене 2-в-1 се появи на пазара за пръв път през 70-те години. По-късно излизат и по-енергийно ефективни модели. Днес във всеки съвременен дом има пералня, а сушилнята присъства на места с малки пространства, липса на балкон или при голям брой членове на едно домакинство. Тя спестява време за часове сушене, място, необходимо за опъване на простор и е от полза за динамичният начин на живот.

Кога да помислим за покупка на пералня и сушилня в едно?

Случаите, в които домакинствата прибягват към покупка на камбо уреда са:

  • Ако апартаментът няма балкон;
  • Ако близо до къщата има оживен път и прането никога не остава свежо и чисто по време на сушене;
  • Когато в домът има висока влажност;
  • Когато семейството е твърде голямо, за да се суши пране по обичайния начин;
  • Ако в дома има малки деца;

Комбо пералнята намалява времето за домакинска работа, а това е най-голямото ѝ предимство.