Дом и семейство

Лято със семейството

Топлите летни дни ни предлагат лесни, но изпълнени с безгрижие удоволствия. Благодарение на тях можем да прекараме времето в приятни занимания навън, да подишаме чист въздух в природата и да сплотим семейството. Разбира се, това означава да бъдем повече време заедно и да се възползваме от всички възможност, която предоставя лятото, включително и здравословните лакомства, които децата толкова обожават. Ние също ги харесваме, но доста по-рядко си го признаваме.

Разходките боси по тревата са весело и много полезно за здравето начинание, тъй като на стъпалото се намират важни акупресурни точки, които при натиска активизират работата на всички вътрешни органи.

Карането на велосипеди в парка, също ще съчетаете добрата тренировка за тялото с красивите и разнообразни гледки за очите, които пък са наслада за душата.

Ходенето в гората за билки и горски ягоди ще научат децата да разпознават полезните растения от отровните и ще похапнат вкусни и полезни плодове, които не са замърсени от промишлеността и трафика в града. Ако пък се натъкнете на голямо находище, запазете спомнена за този ден в бурканчета ароматно сладко, за да му се радвате и през зимата.

Прекарването на уикенда на палатка в природата би било много забавно, дори никога да не сте го правили досега. Независимо дали е край някой девствен плаж, бряг на река или язовир, всяко откъсване от обичайната рутина в града в близост с природата, сплотява семейството и носи нови, непознати досега преживявания. Не пропускайте ловенето на риба, за да приготвите храна на огъня, за да разполагате и със здравословно хранене. Хващането му ще е истинско удоволствие както за вас, така и за вашите деца.

Правенето на домашен сладолед ще зарадва много децата, защото това е най-любимото им лятно лакомство, което ще се сътворява пред очите им. Използвайте свежи домашни плодове, ядки и прясна сметана.

Тези простички дейности ще ви помогнат да се забавлявате през летните дни навън с цялото си семейство. Те могат да са както образователни за децата, така и истинско забавление, а вие ще успеете да сплотите семейството без да правите истински усилия за това.