Дом и семейство

Мебели от дърво

Дървото е изключително използван материал още от древността. То е здраво и същевременно лесно за обработка и резба, ето защо мебелите изработени от него са изключително практични и красиви. Материалът позволява да бъде манипулиран за получаване на всякакви форми, а дори може да бъде оставен в естествен вид и ефектно комбиниран с различни други материали, като метал или стъкло.
Този вид мебел може да е както изчистен, така и богато орнаментиран заради възможността за резба. По този начин в дома си може да имате не само нещо функционално, но и произведение на изкуството, което се поддържа изключително лесно. Нещо повече, ако е изработено правилно, то то ще става все по здраво с годините.
Мебелите от дърво носят топлина и уют на дома. Тъй като материалът е естествен, той вдъхва природна енергия и действат успокояващо и разтоварващо от стреса. Той е екологично чист и възобновяем ресурс, поради което притежателите на такава мебел, могат да претендират за екологична среда и удома.
Купувачите могат да избират между много видове дървета, от които тяхната мебел може да бъде изработена. От широколистните видове най-популярно са дъб, орех, бреза, явор, махагон и череша. Те са по-силни, по-плътни и по-добър избор за дърворезба. От иглолистните видове клиентите най-често могат да избират между бор, кедър, смърч, ела, и секвоя, като този вариант би бил по-евтин.
Има различни термини, описващи мебелите от дърво, като всеки от тях определя каква част от конструкцията е изработена от материала. Изцяло дървена конструкция означава, че видимите части от конструкцията са изработени от дърво. Комбинация означава, че повече от един вид дървен материал е използван за изработването на видимите части, а солидно, означава, че големи парчета са използвани при изработването.
Дървените мебели се поддържат лесно и стават все по здрави с годините. Ако решите да обзаведете дома си така, то имате и богат избор от видове дървесина, съобразена с вашите предпочитания. Изборът е чудесен, ако искате да внесете в дома си топлината и уюта на природата.