Мода

Онлайн пазаруване на детски дрехи: 5 Нещата, които трябва да знаем

Онлайн пазаруването се превърна в най-удобния начин бързо и сигурно за много родители. Когато ни трябва каквото и да е, най-лесно е да го поръчаме по интернет. Особено, когато става въпрос за облеклото на децата ни.

Но при пазаруването на детски дрехи онлайн също може да възникнат проблеми. И да се окажем в неприятна ситуация, точно както и при всеки друг случай.

За да си спестите ядове, разходи и най-вече покупки, които са безполезни за детето ви, ви предлагаме 5 съвета, с които да си помогнете, когато пазарувате онлайн.

1. Проверете репутацията на онлайн магазина

В мрежата има изключително много магазини, които предлагат детски стоки. Невинаги обаче предлаганите продукти отговорят на снимките, или пък магазина принадлежи на некоректни търговци. Най-добре е да проверите във форумите или под самите продукти за отзиви на клиентите. Пазарувайте от електронни магазини, с доказано добра репутация или препоръки от клиентите си.

2. Проверете информацията за производителите

Ако не искате детето ви да носи дрехи от съмнителна фабрика в Китай, уверете се, че онлайн магазинът е посочил производителите, с които работи. Също така проверете материите, от които са изработени детските дрехи. Китайските производители използват най-често синтетични материи, които дразнят детската кожа. Или причиняват алергии.

Търсете магазини, където материята, от която са изработени дрехите е посочена. Най-добре е да купувате детски дрехи от 100 % памук. Така ще сте спокойни, че детето ви е защитено и няма да се окаже с неприятен обрив или друга алергия заради синтетична материя.

детски дрехи онлайн3. Информация за размери на дрехите

Децата растат бързо и е много трудно да изберете подходящи дрехи за тях. В повечето онлайн магазини, като „Funky kids” например, имате възможност да пазарувате детски дрехи онлайн, виждайки размера на всеки модел. Вземете метъра и внимателно вземете мерките на детето. А после от таблицата може да проверите кой размер е най-подходящ за него.

Допълнителен съвет: Не купувайте детски дрехи, които са с абсолютно точните мерки или малко по-малки за детето ви. Имайте предвид, че вашия малчуган расте и ако искате да ги носи поне още един сезон, вземете един — два номера по-голям модел. В случай, че се окаже твърде голям размер, винаги може да го върнете.

4. Информация и условия за доставка и връщане

Запознайте се добре с тези условия. Някои фирми предлагат безплатна доставка при по-големи покупки, което е приятен бонус за вас. Това обаче често не важи, ако искате да върнете, или замените дрехите.
Повечето компании имат и ясно описани условия за връщане. Ако сте пазарували онлайн детски дрехи и искате да върнете или смените модела, преди поръчката проверете условията за връщане. Най-често те са 7-дневен срок и изискване опаковката и самия модел да са без повреди. Имайте предвид, че замяната или връщането на продукта най-често са за ваша сметка.

5. Търговска информация и форма за контакт

С оглед на безопасното пазаруване онлайн, проверете дали електронния магазин е регистриран в търговския регистър, а също и има ли посочени форми за контакт. В случай, че искате да проверите дали даден модел е наличен, или да изискате друга информация, търговецът е длъжен да ви предостави възможности да се свържете с него. Не пазарувайте от магазини, които имат само електронна форма за връзка, особено ако това не е конкретна поща, а форма за контакт през сайта.
Също така се уверете, че имат представяне в социалните мрежи, тъй като те са другия надежден източник за връзка с фирмата.