Дом и семействоСвободно време

Семейни игри у дома за малки пространства

Желанието за игра вкъщи обичайно е свързана с повишената детска енергичност, но често и порасналите деца също са готови да се впуснат в интересно състезание. Ако вашето семейство обича да се разтоварва от ежедневните задачи играейки, то организирането на зона за това у дома е наистина добро решение. В тази статия ще ви предложим няколко идеи за игри, които можете да практикувате с цялото семейство, в зависимост от това дали разполагате с по-малко или по-голямо пространство.
Когато не разполагате с широк дом, това далеч не означава , че се налага да се лишите от възможността да играете в него. Дори ако не можете да си позволите да отделите помещение за целта, импровизирайте с някоя от стаите с които разполагате. Ето няколко идеи, които бързо могат да влязат в употреба.
Дърцът е изключително популярната игра със стрелички, което е истинско забавление за всички. Развива концентрацията, прецизността на играчите, а най-хубавото е, че може да се практикува почти навсякъде, защото не изисква много място. Достатъчно е да закрепите мишената на вратата или стената в дома и готово. Внимавайте обаче за безопасността на децата ви, ако те са прекалено малки. Не е подходящо да въвличате и тях в съревнованието, защото те още не са свикнали да използват внимателно по-остри предмети. Можете да вземете специално за тях детски дарц, оборудван с пластмасови стрелички, като то поставите на по-ниско и променете леко правилата, за да е съобразена играта с детската безопасност.
Настолните игри също са чудесен вариант, ако домът ви не е много просторен, което е поредната добра причина да запалите и децата си по тях. Ако искате да развиете и логичното им мислене , непременно добавете шахматна дъска към колекцията си.
Дори ако домът ви е по-малък и нямате място за отборни игри, винаги можете да намерите такова за предложените ви от нас такива. Те ще ви помогнат за да се забавляване със семейството си и да развиете децата си в много области.