Дом и семейство

Съвети за красив дом и здраво семейство

За поддържането на красотата на вашият дом, често използвате силни препарати, съдържащи напознати за вас химикали. Те нерядко са опасни за здравето ви и това на вашето семейство. Много важно е да спазвате указанията за ползване на етикета на продукта, както и няколко допълнителни предпазни мери, които да допринесат за общата безопасност.

 

Често се твърди, че в повечето от почистващите препарати и освежители за въздуха има летливи съставки, които може да затруднят работата на белите дробове и да увеличат риска от заболявания. Тези летливи органични съставки се съдържат в почистващите препарати, боите, цигарения дим и други химикали използвани ежедневно от домакинята. Най-използваните такива са ацетона и бензола. Учените доказаха, че парите от редица освежители и ароматизатори за въздух съдържат силно отровни токсини, които не са написани на етикета със съдържанието на шишенцето, защото според закона, производителите не са длъжни да описват съставките на този вид продукти.

 

За употреба на Универсално почистващо средство е нужно да смесите две чаши дестилиран оцет с две чаши вода и да сложете течността в бутилка с пулверизатор , може да добавите и малко лимонов сок, за да постигнете един по-приятен аромат във вашия дом. За Лъскане на мебели може да смесете четвърт чаша зехтин с четвърт чаша дестилиран оцет и няколко лъжички лимонов сок. Разклатете добре шишето, намокрете парче плат с тази смес и лъснете вашите мебели. Със запушените канали също можете да се справите много лесно. В канала изсипете 1 чаша сода за бикарбонат, след това и 1 чаша оцет. След около няколко минути добавете и чаша с гореща вода.
Ако е нужно да използвате силни химикали, непременно отваряйте прозорците и използвайте маска. Препоръчително е да използвате чисти, екологични препарати или да ги приготвите сами, за да запазите както своето собствено здраве, така и това на вашето семейство.