Дом и семейство

Съвети за обзавеждане с класически мебели от масивно дърво

Класическите мебели, изработени от масивно дърво, са най-добрият избор, когато се стремите към елегантна, красива и стилна визия на вашия дом. Освен това този вид мебели са изключително качествени и ви гарантират дълготрайност, уют и комфорт.
Предлагаме ви няколко съвета, които ще ви бъдат от полза при подбора на спално, кухненско или холно обзавеждане, а импровизациите и доусъвършенствнето на идеите оставяме на вашия вкус, нагласи и въображение.
• Има няколко фактора, които са от особено важно значение, когато обзавеждате всяко от помещенията във вашето жилище. Първото място се заема от пространствата. Когато става въпрос за кухненско обзавеждане трябва да се обърне внимание на разположението на самите мебели – не само индивидуалното им място, но и в съчетание с останалата част от съответния интериор. Препоръчително е да се предвидят достатъчно полици, шкафове и остров. Може да бъдат включени и подвижни колички, които побират цялата посуда. Уредите за вграждане са важни за шкафовете, както и свободното пространство, за да си осигурите максимален комфорт, когато извършвате обичайните дейности в кухнята.
• Сливането на пространствата нашумя много през последните години. В такива случаи е необходимо обзавеждането да бъде подбрано прецизно и да се прелива, за да може да се запази стиловата синхронизация. Мебелите трябва да бъдат в един и същ стил и направени от еднакъв материал. Направете най-доброто съчетание и не забравяйте, че няма да сгрешите, ако заложите именно на класиката.
• Последният писък на модата в обзавеждането е безспорно дървото. Като материал то внася изисканост и стил, но освен това и пренася природната атмосфера във вашия дом. Предимството на дървените мебели е, че подхождат на всичко, а импровизациите с тях в помещенията винаги ще бъдат актуални, точно защото са класически.
• Ако се стремите към класическата елегантност при обзавеждането на вашето жилище, то тогава е добре да заложите на мебели в два цвята. Препоръчително е тоновете да бъдат светъл и тъмен, а съчетанието от черно и бяло си остава най-традиционното.
• Актуално в класическото обзавеждане на спалнята през последните години е преливането на масивната дървена мебел с нежни цветове, в комбинация с множество платове и възглавнички.
Това са само част от препоръките, които можем да ви дадем, а ако имате нужда от специална консултация винаги можете да се обърнете към професионалистите от мебелна фабрика „Вълчев” – гр. Трявна.