Зона за мъже

Храни с благоприятно влияние върху мъжете

За да сте в отлично здраве и перфектна форма, е необходимо единствено да си изградите правилен режим на хранене и да го спазвате безкомпромисно. Той ще подобри тонуса ви и ще повлияе не само на външния ви вид, но и на цялостното ви качество на живот. Ето защо ние споделяме с вас този списък с най-благоприятните храни за мъжкото здраве, изготвен от водещи американски диетолози.

Киноа
Трябва да го включвате в менюто си 3 пъти седмично поради ненаситените мазнини, съдържащи се в изобилие, които пазят сърцето ви здраво, а също и заради наличието на фибри и витамини от група В.

Пуешки гърди
Тялото ви се нуждае от 3 порции седмично, като е нужно да премахвате кожата. Това месо е богато на витамини от група В, цинк, който стимулира производството на сперматозоиди, и селен, който предпазва от рак.

Зелен чай
Защитава от множество заболявания като най- вече рак, Алцхаймер и затлъстяване. Не е препоръчително обаче да консумирате повече от 3 чаши дневно.

Зехтин
Две супени лъжици ежедневно ще ви доставят мононенаситени мазнини, които намаляват риска от проблеми със сърцето и имат мощни противовъзпалителни свойства. Това означава, че може да спомогне за намаляване на болката и отока точно толкова, колкото и доза аналгитиик.

Черен боб
Той е богат на фибри и протеини и има ниско съдържание на наситени мазнини. Препоръчително е да консумирате черен боб поне два пъти на седмица.

Яйца
Яжте най-много7 яйца седмично. Съдържат аминокиселини, които са полезни за мускулите ви, и холин, който ще пази паметта ви.

Говеждо месо
Безценно е не само за хора, които изграждат мускули. То е богато на желязо и цинк, които са благоприятни за кръвоносната система. В състава си има протеини, витамини B6 и B12, селен, фосфор, ниацин и рибофлавин.Консумирайте по 2-3 порции седмично.

Изготвянето на хранителен режим, спрямо този списък ще ви помогне да се погрижите за здравето си по естествен начин и да поддържате за тонус.