Дом и семейство

4 дейности за свободното време с вашето дете, които не струват нищо

Можете да прекарате свободното си време с вашето дете напълно безплатно. Не е задължително всеки път да посещавате атракциони, детски кът и прочее. Особено когато времето навън е приятно, имате десетки възможности за безплатно забавление.

4 дейности за свободното време с вашето дете, които не струват нищо

  1. Лов на съкровища

Превърнете разходката в парка или туристическата обиколка в приключенска мисия. И всичко това без да харчите нито лев. Ловът на съкровища е идеален за любителите на чистия въздух.

Разпръснете дребни предмети на различни места по вашия маршрут, така че детето ви да не види. Сложете някакви насочващи знаци и се впуснете във вълнуващо приключение по следите на съкровищата.

  1. Къмпинг във всекидневната

Обяд на импровизирана масичка върху одеялото на пода, приключенски песни около лагерния огън и една нощ в палатката… Това е възможно и във вашата всекидневна, като изключим лагерния огън, разбира се.

Просто опънете едно въже в хола и хвърлете върху него един голям чаршаф. Закрепете краищата с тежки предмети и ето – вече си имате палатка. Можете да опънете чаршафа и върху столове. Остава да импровизирате с обяда и да измислите различни забавни игри.

  1. Шоу за таланти

Можете да си организирате семейно шоу за таланти, в което всеки член на семейството да изпълни някакъв номер. Магически трикове, танци, песни, разказване на вицове, скечове и т.н. Ако не ви се участва в подобна лудория, поканете приятелчетата на вашето дете да се включат.

  1. Направете разгъваща се книга

Сгънете лист хартия А4 по дължина наполовина и го изрежете. Нарежете двете половини на шест ленти с еднаква ширина. Сега нарисувайте картина върху всяка лента. Мотивите трябва да се променят малко по време на разлистването: цветята да пораснат, балонът да отлети. Оставете лента с ширина на пръст отстрани, където по-късно ще залепите картинките.