Здраве и красота

Диета с разтоварващи дни за отслабване

Празниците минаха и ако трябва да се освободите от излишните калории, токсини и някое и друго килце ще ви не нужна промяна в режима и начина на хранене.

Ако спешно трябва да отслабнете за 3 дни, може да прибегнете до всяка експресна диета с ограничен брой калории. Може също така да си уредите постни дни, почивката, в които ще ви спести няколко излишни килограма и ще премахнете токсините. По-долу сме ви подготвили опция за бърза диета и схема за 3 дни на гладно.

3-дневна диета с картофи

Обещан резултат: минус 2-3 кг за три дни.

Диетична схема:

Закуска: чаша вода и горещи картофи обелени, без сол и олио. След консумацията им пиете още една чаша вода.

Тази диета няма обяд – за да задоволите глада, изпийте чаша вода преди вечеря, след 10 минути чаша с 1% кефир и още 10 чаши вода след 10 минути. Повтаряйте процедурата, когато настъпи глад.

Вечеря: тя е същата като закуската.

През нощта, ако страдате от глад, може да изпиете чаша кефир.

Трудно ще е в началото, но резултатът си заслужава.

Отслабвате в дните на гладно

Разтоварването става: пълно – на гладно, но с прием на вода. Най-добрият вариант за разтоварване е пълното гладуване с дестилирана или преварена вода. Обемът на водата е поне 2 литра на ден. За по-добро елиминиране на токсините може да добавите 1/3 чаена лъжичка мед или 1 чаена лъжичка лимонов сок към чаша вода. При усещане на глад, трябва да пиете чаша течност на всеки два часа.

Такова разтоварване има и редица противопоказания. Не се препоръчва на хората страдащи от: злокачествени тумори и подозрения за такива, туберкулоза, ендокринни заболявания, бъбречна или чернодробна недостатъчност, тромбофлебит, тромбоза, пикочна и холелитиаза, бронхиална астма и захарен диабет. Такива не бива да се подлагат на такъв хранителен режим, без той да е назначен от лекар диетолог. За здравите, подложили се на тридневния курс за отслабване е важно да помислят, преди да продължите този вариант за по-дълго време.

Ако страдате от дискомфорт, гадене, главоболие, то значи, че тази процедура не подхожда за тялото ви.

Разтоварващите 3 дни ще помогнат на здравите хора. С тях ще освободите тялото от токсини, излишни запаси вода и шлака. Тридневния курс ще тонизира и оптимизира всяка клетка.