За детето

За какво да внимавате при избора на детски пързалки онлайн?

Кое оборудване за детска площадка е подходящо за вашето дете? Това е дилемата на всички родители. Как от една страна да осигурите повече забавления, а от друга – да сте спокойни за безопасността на детето си? Не е лесно наистина!

Ако и вие сте изправени пред този проблем, ви предлагаме да помислите за монтиране на детски пързалки за двор. Пързалката е първият уред на детската площадка, който привлича вниманието на децата. Всяко хлапе инстинктивно се впуска към нея и дори след многократното спускане, не се отегчава. Така че можете да бъдете сигурни, че дворните детски пързалки винаги са добра идея.

И така, ако вече сте взели решение да купите детска пързалка за двор, вижте за какво да внимавате:

  1. Възрастта на детето

Трябва да започнете избора на детски пързалки с моделите, които отговарят на възрастта на вашето дете. Това е важно за безопасността му. Едно 2-годишно дете има нужда от повече сигурност при спускане в сравнение с 10-годишно дете, например. За щастие на пазара се предлагат детски пързалки за всички възрастови групи.

  1. Дължина на пързалката

Когато купувате детски пързалки онлайн, е важно да знаете точно каква е тяхната дължина. Трябва да знаете, че обикновено свободностоящите модели са с по-малка дължина. Те са в средната категория. Ако искате по-дълга детска пързалка, трябва да се насочите към модел с пълно оборудване за игра.

  1. Максимална височина на платформата

Височината на пързалката е важна по отношение на безопасността на малките деца. За тях е по-подходяща по-ниска платформа, за да могат да се качват и спускат безопасно сами.

  1. Материал, от който е направена пързалката

Детските пързалки са направени от различни материали. Ако искате детска площадка за вкъщи, можете да изберете и дърво. Пластмасата е предпочитан материал за детските пързалки за двор. Има и пързалки от неръждаема стомана, чиято цена обаче е по-висока.

  1. За вкъщи или за двора

Ако разполагате с голямо пространство в детската стая, можете да изберете и пързалка за закрито. Това обикновено за пързалки за по-малки деца.  1. Самостоятелна пързалка или допълнение към вашето оборудване

При закупуване на детски пързалки се прави разлика между самостоятелните модели и тези, които се прикрепят към вашата детска площадка. Следователно за вторите трябва да разполагате с необходимото оборудване.

  1. Екстри

Някои детски пързалки разполагат с различни екстри като вградена водна функция, например. Други модели са в комбинация с люлка или детска къщичка. Важното е с колко място разполагате в двора и каква е търсената от вас цена. Ако търсите евтини детски пързалки, по-добре се насочете към самостоятелните модели без допълнителни функции. Те също предлагат добри възможности за забавление.

  1. Детски пързалки втора ръка на ниски цени

Бихме ви препоръчали да не купувате детски пързалки втора ръка, тъй като тяхното качество е съмнително. Всеки уред се амортизира с времето, а безопасността на вашето дете е на първо място. Независимо от материала на пързалката, внимавайте за качеството на уреда.

  1. Цена

Цената на пълното оборудване за детска площадка е по-висока в сравнение със самостоятелната пързалка. Благодарение на богатия избор обаче можете да намерите детски пързалки на изгодни цени онлайн.