Здраве и красота

Кога една жена помъдрява: Признаците на женската зрялост

Помъдряването на жената не се случва непременно с възрастта. Има жени, които придобиват мъдрост в по-ранните си години. Казват, че мъдростта е когато опитът срещне добротата.

Всяка възраст е красива, но като че ли най-красивата е тази, в която придобием мъдрост и зрялост. Защото тогава сме най-щастливи, най-балансирани, най-спокойни. Слушаме повече вътрешния си глас и сърцето и сме се отказали от битките на егото.

Ето и кои са признаците, че една жена е добила зрялост и мъдрост:

  1. Зрялата жена слуша само себе си

Зрялата жена изслушва с готовност всеки, който има какво да й каже. Тя обаче не се влияе от мнението на другите. Не можете да я заблудите и манипулирате. Веднага разбира, когато стане обект на нечии манипулативни опити. И ги пресича от раз.

Зрялата жена не вярва на авторитети само защото са такива. Тя взима решения с хладен ум и в унисон със своята съвест.

  1. Зрялата жена не очаква един мъж да я направи щастлива

Тя вярва в любовта, готова е и да повярва в него, но не очаква нищо. Не идеализира и любовта, защото знае, че тя не е идеална. Никой не е.

  1. Зрялата жена не слага етикети на хората

Нито според хороскопа, нито според финансовото състояние, нито според собствените им житейски избори. Тя се фокусира върху отношенията си с тях. Миналото я интересува дотолкова да опознае повече един човек.

  1. Зрялата жена не се опитва да се хареса на всички

Не угажда на никого, не влиза в роли, не се превзема. Знае, че който е приятел на всички, е враг на самия себе си.

  1. Зрялата жена знае кога да напусне разговора

Може да замълчи, дори когато е права. Не иска да си губи времето в безсмислени спорове. Не настоява последната дума винаги да е нейна.

  1. Зрялата жена обича на първо място себе си.

Минала е през какво ли не. Обичала е силно, и плахо, и безусловно. Днес пази истинската обич за себе си. Това не означава, че не обича децата и мъжа до себе си. Обича ги! Но не забравя да обича и себе си.