Мода

Модни съвети за пълни жени

Всички съвети по отношение на това пълните жени да изглеждат добре засягат правилното формиране на гардероба. Модните съвети за едри жени ви позволяват да изберете правилните макси дрехи и аксесоари, с които да изглеждате наистина добре. 

В повечето случаи съветите на стилиста за пълни жени се отразяват в процеса на избор на подходящ модел на дамски дрехи големи размери, най-често – поли или рокли. В ежедневието съветите за момичета с наднормено тегло ви позволяват да разнообразите максимално ежедневния и вечерния си гардероб. Всички представени съвети на стилисти за едри жени включват практически препоръки, които могат да бъдат приложени с лекота. 

Ако решите да ползвате коригиращо бельо, то трябва да бъде избрано точно по размер. Не забравяйте да дадете предпочитание на надеждни марки. Най-важното обаче остава да ви е по мярка. Бельото не трябва да притиска, да дърпа тялото и да създава ненужни гънки. Ако имате корем например, той може да се премахне със стягащи чорапогащи например.

Придържайте се към правилата на макси модата и изберете рокля, която да скрива недостатъците на фигурата. Потърсете красиви дрехи с висока талия – рокли или блузи, събрани под бюста, визуално откъснете погледите от корема и придайте стройност. Ако не харесвате тоалети с висока талия, изберете рокля, която скрива недостатъците на фигурата, с права кройка, но задължително вземете колан. И за предпочитане не се спирайте на цвят за колана, контрастиращ с роклята – не бива да привличате прекалено много внимание. Не бива да купувате рокля трапец, чието силно разширяване идва именно от гърдите – това визуално ще намали раменете и ще направи бедрата да изглеждат по-пълни. Коланът трябва да бъде изключен от гардероба ви само когато коремът е много голям и стърчи и е по-забележим от гърдите. Забравете завинаги за дънки с ниска талия в ханша, безформени фланелки, къси блузи или тениски. Избягвайте и къси якета, чиято линия на разкрояване е в най-широката точка.

Как да скрием недостатъците на тялото? Придържайте се към правилата на дамската макси мода. Вашият основен спасител, ако искате да прикриете пълнотата на ръцете е широк шал. Търсете дрехи с три четвърти или разкроен ръкав. Никога не носете дрехи с тесни ръкави в бяло или сиво. Ръкавите с волани също не са препоръчителни. 

А как да удължим късите крака? Изберете панталони или поли с висока талия, изберете обувки, които да съответстват на чорапогащника голям размер или панталона. Не носете панталони с ниска талия. Забравете за щампи: долната част на дрехите ви трябва да е с един тон по-тъмен от горната част и за предпочитане – плътна. Не носете обувки без токчета, особено т.нар. балеринки.

Ако се придържате към изброените прости правила, ще изглеждате прекрасно с всякакви дамски дрехи големи размери.