Дом и семейство

Най-добрите здравословни съвети на баба за зимата

Има достатъчно натурални средства, които можете да използвате при хрема, кашлица или мускулна болка, за да прибягвате все път до сериозните медикаменти с рецепта. И кой е най-запознат с домашните лекове? Баба, разбира се!

Колкото и странно да звучат някои съвети на баба, те са изпитани с времето и наистина работят. Така че, хубаво е да ги знаем и да ги прилагаме при нужда.

  1. Чорапи с оцет за висока температура

Необходими ви са едни чорапи, купа с хладка вода и 1-3 супени лъжици оцет. Потапяте чорапите във водата, изцеждате ги и ги обувате. Те ще свалят високата температура. Можете да сложите и сухи чорапи върху оцетените, за да не намокрите леглото или чехлите си. Не ги сваляйте поне 45 минути.

  1. Сок от лук за кашлица

Нарежете един лук и го поставете в малък буркан. Добавете чаена лъжичка захар или мед. Оставете да престои около час-два. Сокът е готов за употреба.

Можете да си приготвите и сок от лук. Поставете лука в тенджера с вода и оставете да заври на среден огън. Нека къкри за около час на бавен огън. Прецедете и подсладете. Пийте възможно най-горещ при кашлица и настинка.

  1. Свинска мас за болката в гърдите

Намажете обилно със свинска мас една топла кърпа. Сгънете я на две и поставете върху болезнените гърди.

  1. Извара за мускулни болки

Този стар домашен лек помага при болки в мускулите, ставите или артроза. За да намалите болката, имате нужда от извара и кърпа. Просто намажете голяма порция извара върху тънка кърпа или памучен плат и оставете да действа поне половин час. Междувременно трябва да сте в покой, разбира се.

  1. Дъвчете листа от градински чай

Дъвченето на листа от градински чай е полезно при зъбобол и възпалени венци. Въпреки че салвията не расте през зимата, тя е лесно достъпна в много хранителни магазини и дрогерии.