Здраве и красота

Навиците за красота, които ви карат да изглеждате по-стари

Някои навици вместо да ни разкрасят и подмладят, могат да направят точно обратното. Ето защо е важно да знаем какво не работи при нас и кое определено е в наша полза.

Навиците за красота, които ви карат да изглеждате по-стари:

  1. Силен загар

От една страна силният загар не е полезен за кожата, от друга – ни състарява. Докато лекият тен може да добави към нашата привлекателност, то прекаленото излагане на слънце всъщност ни вреди във всяко отношение.

Силното слънце уврежда колагеновите и еластичните влакна, които придават тонус и стегнатост на кожата.

  1. Черни дрехи

Черните дрехи имат редица преимущества, но подмладяването не е сред тях. Нещо повече: черната блуза подчертава бръчките и ви придава уморен вид. Сложете червена или синя блуза и вижте сами разликата в излъчването ви.

Ако носите черно, за да изглеждате по-слаби, заложете на тъмно синьо или сиво.

  1. Силен грим

Тежкият грим състарява и това не е новост. Вместо тъмните нюанси, изберете матови, меки и светли тонове. Те ще озарят лицето ви и ще ви придадат нежност.

С напредването на възрастта е добре да избягваме изразената очна линия и силния опушен грим. Това се отнася и за тъмните червила.

  1. Дрехи с големи флорални щампи

Едрите флорални щампи ви карат да изглеждате по-стари. Ако искате нещо различно, изберете нежни, дребни фигури. Геометричните или абстрактните щампи придават младежко излъчване.

  1. Безформени дрехи

Дрехите тип овърсайз се наложиха като тенденция през последните месеци, но те не са най-доброто, когато целим подмладяване.

Безформените дрехи ви правят небрежни и деформират фигурата ви. Дрехите по тялото ви създават балансиран силует с приятен стил.

  1. Клинове

Клиновете са идеални за спорт или за домашна дреха, но в ежедневието могат да навредят на стила ни. Независимо дали ще ги носите с къса блуза или туника, резултатът не е особено добър.

  1. Съчетаване на всички аксесоари в един тон

Модата през последните години ни показа, че не е задължително да носим обувки и чанта в един цвят. Изберете един акцент, а всичко останало нека бъде в неутралната гама. Така ще изглеждате по-естествени и свежи.